Elérhetőségek

Pozsonyi Imre
Gázkészülék szerelő mester

Szolgáltatási terület: Budapest

Mobil: +36707753809

E-mail küldése

Hasznos tanácsok

10 + 1 hasznos tanács gázkészüléke használatához!

  1. A gázkészülékek karbantartását, vagy cseréjét ha teheti mindig a fűtési szezonon kívüli időpontra időzítse.
  2. Ha gázszerelőt hív, kérje az arcképes gázszerelői igazolvány bemutatását, így könnyebb kiszűrni a kontárokat!
  3. Ön nyilván tudja, hogy a gázkészülékek javítása, cseréje, beüzemelése, gázvezeték létesítése, átalakítása, szerelése, engedélyköteles tevékenység. A szerelést csak bejegyzett, minősített gázszerelői jogosultsággal rendelkező szakember végezheti!
  4. A gázkészülékek karbantartása nagyon fontos és nem elhanyagolható tényező! Minden készülékgyártó a termékéhez használati utasítást illetve gépkönyvet ad, melyben felhívja a figyelmét a felhasználónak, az évenkénti kötelező karbantartásra! - A rendszeresen karbantartott gázkészülékek biztonságos és megbízható működése mellett akár a fogasztás 15-20% is csökkentheti.
  5. Kéményes gázkészülék használata esetén feltétlen ajánlott egy jó minőségű, megbízható szénmonoxid riasztó készüléket felszereltetni. Életeket menthet! pl. (honeywell)
  6. Ha gázkészülékénél bármilyen rendellenességet észlel a működés során, azonnal kapcsolja le, és forduljon szakemberhez.
  7. A lakása/háza hőmérsékletének 1 ℃-al történő emelése akár 5-8 %-al is megemelheti gázfogyasztását.
  8. Hibabejelentés előtt keresse meg gázkészüléke kézikönyvét vagy a szerkezeten lévő matricát, hogy megtudja a készülék típusát, és az ügyintézés gördülékenyebb menjen.
  9. A fűtésrendszereknél sokszor előforduló hiba, a helyenként hideg radiátorok, a nem megfelelő hőátadás a vezetékekben, hőcserélőkben, a padlófűtéseknél a hideg felületek, mind a lerakodásokra, fűtési törmelékre, rendszeriszapra utalnak, nagymértékben gátolják a keringést, és a megfelelő hőátadást. A lerakodások, a ledugult rendszerek a 15-25% többlet energiafelhasználást jelentenek, az üzemeltető számára! Erra a problémára megoldás, a vegyszeres gépi fűtésrendszer tisztítása!
  10. A biztonság érdekében gondoskodjon tartalékfűtésről akár üzemzavar vagy közüzemi szünet esetére, hogy ne hűljön ki lakása/háza és ne kelljen fagyoskodnia.

+1 A programozható szoba termosztát használatával energiát takaríthat meg, mivel igényeihez igazíthatja a gázkazán működését. A legideálisabb egy állandó hőmérsékletet beállítani.